Un examen pentru o viaţă

În urmă cu câteva zile, in incinta scolii noastre au venit reprezentantii Eurolingva, organizatori ai examenului de limba engleza, Cambridge, care au vorbit cu doamna profesoara de engleza Florica Pop, alaturi de alti profesori de limba engleza ai liceului nostru. Am rugat-o pe doamna prof. Pop sa ne acorde un interviu, pentru a afla mai multe detalii despre acest concurs.
REPORTERI: Cine organizează examenul in orasul nostru?
Prof. FLORICA POP: Examenul Cambridge este organizat in orasul nostru de catre centrul de limbi straine Eurolingva, aflat sub egida Consiliului Britanic. De altfel, liceul nostru are un protocol de colaborare cu Eurolingva.

CAMBRIDGE LA NOI ÎN ŞCOALĂ
REPORTERI: Cand si cum ne putem inscrie pentru Cambridge?
Prof. FLORICA POP: Inscrierile pentru Cambridge se fac cu şase saptamani inainte, iar incepand din 2014 acest examen se va desfasura lunar, conditia fiind sa existe zece candidati pe nivel (PET, FCE, CAE). Tot in anul 2014, Eurolingva ofera o reducere cuprinsa intre 100 si 120 RON pe fiecare nivel, in functie de optiune (varianta pe hartie sau pe calculator). Aceasta reducere se va aplica in lunile martie, aprilie si mai.
REPORTERI: Unde se va desfasura examenul?
Prof. FLORICA POP: Examenul se desfasoara la sediul centrului de limbi straine Eurolingva, care pana in data de 1 ianuarie 2014 este situat pe str. Parcului nr. 13, iar de la 1 ianuarie 2014 sediul se muta pe str. Roman Ciorogariu nr. 65, etaj 2, camera 23 (in cadrul sediului Camerei de Comert Bihor). Insa catedra de engleza a scolii organizeaza si la noi in scoala PET-ul, conditia fiind sa existe cel putin zece candidati (anul acesta in data de 26 martie).

EXAMENE CAMBRIDGE LA PREŢURI AVANTAJOASE PRIN EUROLINGVA

REPORTERI: La ce ne ajuta Cambridge-ul?
Prof. FLORICA POP: Certificatele de PET, FCE si CAE sunt echivalate cu proba de competente lingvistice din cadrul bacalaureatului. Deci, practice, te scutesc de stresul unei probe in plus. Aceste certificate sunt un pasaport de oportunitati: sunt recunoscute international si au o valabilitate permanenta pentru elevii care doresc sa aplice pentru o facultate din strainatate; certificatul este obligatoriu la dosar. Insa exista si companii internationale care solicita sa existe un certificat Cambridge in dosarul de selectare a angajatilor. Personal, sunt de parere ca, in afara de importanta examenelor Cambridge pentru facultati si companii, sustinerea unui examen Cambridge te ajuta sa ai un scop in invatarea limbii engleze, te ajuta sa-ti imbogateste cunostintele si sa ti le aprofundezi.
REPORTERI: De ce avem nevoie pentru a lua un examen Cambridge?
Prof. FLORICA POP: Pentru a lua cu succes un astfel de examen, ai nevoie de motivatie, determinare si studiu individual, ca si o pregatire controlata pe formatul tipului de examen Cambridge pe care vrea un elev sa il dea.

Date de contact: www.eurolingva.ro, tel. 0259/412.432, e-mail: office@eurolingva.ro

au consemnat FLAVIU ALBUŢ, BOGDAN GAVRIŞ