Clujul ne vrea

Toți elevii ajung in momentul in care sunt nevoiți sa faca pasul cel mare: facultatea. Este o alegere importanta, pe care fiecare elev o face dupa ce s-a gândit foarte bine ceea ce isi dorește sa facă in viaţă. Este de fapt ceea ce ne dorim si ceea ce ne face plăcere, caci nu putem excela intr-un domeniu daca nu ii aparţinem in totalitate.
O opțiune aleasa de mulţi elevi este Universitatea Babes-Bolyai din Cluj-Napoca, instituție care zilele trecute a ajuns si in școala noastră. De la ora 12:00 membrii universităţii au descris ceea ce înseamnă aceasta facultate, cate domenii deține, dar si programul de licența admitere 2014. Ne-au explicat faptul ca facultatea este de fapt o etapa a vietii noastre in care aflam cine suntem si cui apartinem. Suntem singurii care putem face ca alegerea sa fie cea potrivita. Domeniile sunt variate, precum Matematica – Informatica, Fizica, Chimie si Inginerie Chimica, Biologie si Geologie, Geografie, Drept, Litere, Istorie si Filosofie, Sociologie si Asistenta Sociala, Psihologie si Stiinte ale Educatiei, Stiinte Economice etc.
Membrii au avut grija sa ofere fiecare detaliu cu ajutorul unor pliante care prezinta intreg programul admiterii pe perioada verii in anul 2014: zilele pentru inscrierea candidatilor, zilele pentru sustinerea examenului precum si cele in care se afiseaza rezultatele.
Elevii claselor a XI-a au aflat din ce sunt nevoiti sa sustina examenul de admitere in cadrul facultatii pe care o vor alege, dar si cat de mult conteaza media de la examenul maturitatii: bacalaureatul.
Articol realizat de :ALEXANDRA MIHOC