Difuzarea filmului Morgen în sala festivă

Marți, 2 noiembrie 2010, de la ora 18.00, va avea loc, în Sala Festivă a Liceului Teoretic Onisifor Ghibu din Oradea, prezentarea filmului Morgen.

Filmul Morgen prezintă povestea lui Nelu, care lucrează ca agent de pază într-un supermarket din Salonta - un orăşel de pe graniţa româno-ungară. Pentru Nelu, zilele sunt la fel: în zori pescuieşte, apoi merge la lucru, iar seara se întoarce acasă. Nelu trăieşte împreună cu soţia într-o veche fermă izolată pe un câmp în afara oraşului. Problema lor în aceste zile e repararea acoperişului. Într-o zi, Nelu pescuieşte ceva neobişnuit: un emigrant care vrea să treacă graniţa ilegal... Emigrantul îi oferă lui Nelu bani pentru a-l ajuta să treacă…

De patru ori premiat

Aflat în competiţia oficială la Locarno, „Morgen" se întoarce acasă cu nu mai puţin de patru distincţii: Premiul Special al Juriului, acordat celei de-a doua cea mai bună producţie din selecţie, alături de premiul juriului ecumenic, un premiu din partea juriului tineretului (unde s-a clasat pe locul al treilea), precum şi premiul Don Quijote din partea Federaţiei Internaţionale Cineclub. Pelicula a avut parte de trei proiecţii la Locarno, cu un total de peste 2200 de spectatori.

Valoarea premiului câştigat este de 30.000 de franci elveţieni, iar filmul a fost deja achiziţionat în Franţa şi Elveţia, fiind distribuit pe plan internaţional de „Les Films du Losange".