Bacalaureat 2012: sesiune speciala intre 19 mai - 1 iunie

Absolventii de liceu care participa la olimpiade si concursuri internationale vor sustine examenul de bacalaureat intr-o sesiune speciala, programata in perioada 19 mai - 1 iunie 2012.

Potrivit ordinului ministrului Educatiei, Catalin Baba, locatiile centrelor unde va fi sustinut bacalaureatul special si modalitatea de repartitie a candidatilor in cele doua centre de examen vor fi stabilite de Comisia judeteana de bacalaureat a Inspectoratului Scolar al Judetului Bacau.

Candidatii la sesiunea speciala - absolventii de liceu participanti la loturile nationale largite ce se pregatesc pentru olimpiadele si concursurile internationale - se vor putea inscrie in zilele de 19 si 20 mai. Evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala in limba romana - proba A va avea loc in 21 si 22 mai, evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala in limba materna - proba B in 21 si 22 mai, cea a competentelor digitale - proba D in zilele de 23 si 24 mai.

Evaluarea competentelor lingvistice intr-o limba de circulatie internationala - proba C se va desfasura in 24 si 25 mai, proba scrisa la Limba si literatura romana - proba E) a) - proba scrisa in data de 28 mai, proba obligatorie a profilului - proba E) c) - proba scrisa va fi sustinuta in 29 mai, iar proba la alegere a profilului si specializarii - proba E) d) - proba scrisa in 30 mai.

Elevii apartinand minoritatilor nationale vor sustine proba scrisa la limba si literatura materna in 31 mai, in aceeasi zi urmand a fi afisate rezultatele la bacalaureatul special si depuse eventualele contestatii.

Rezultatete finale ale sesiunii speciale de bacalaureat se vor afisa in data de 1 iunie.