Bacalaureat 2012 - Planificarea candidatilor pentru proba de evaluare a competentelor digitale

Proba de evaluare a competenţelor digitale, se desfăşoară în laboratoarele de informatică din unităţile de învăţământ liceal. Proba D, pentru evaluarea competenţelor digitale, are statutul de probă obligatorie în cadrul examenului de bacalaureat, pentru candidaţii de la toate filierele, profilurile şi specializările.

Proba de evaluare a competenţelor digitale se va desfăşura în perioada 18-20 iunie 2012, conform planificarii de mai jos, aprobata de Comissia de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale. În fiecare zi proba începe la ora 13:00 şi are o durată de 90 de minute.

Este strict interzis accesul candidaţilor cu orice tip de lucrări: manuale, dicţionare, notiţe sau însemnări, care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, precum şi cu telefoane mobile sau cu orice mijloc electronic de calcul sau comunicare. Nerespectarea dispoziţiilor referitoare la introducerea de materiale interzise în sala de examen duce la eliminarea din examen a candidatului de către preşedintele comisiei de examen, indiferent dacă materialele în cauză au fost folosite sau nu.