Bacalaureat 2012 - Planificarea elevilor pentru examenul oral din cadrul Probei C

Marti 26.06.2012 se va desfăşura proba de evaluare a competentelor lingvistice intr-o limba de circulatie internationala din cadrul primei sesiuni a Bacalaureatului. Proba începe la ora 9:00. Candidatii sunt rugati sa se prezinte cu cel puţin 30 de minute înainte de ora afişată.

Extras din metodologia de desfăşurare a Examenului de Bacalaureat:

IV. Proba orală

Art.6
(1) proba orală are durata de 10-15 minute, pentru fiecare candidat. (2) Fiecare bilet din cadrul probei orale conține câte trei întrebări de dificultate progresivă,pe baza cărora comisia de evaluare stabilește încadrarea candidatului în unul dintre nivelurile A1-B2, atât pentru competența de producere de mesaje orale, cât și pentru competența de interacțiune orală. (3) Nu se admite schimbarea biletului de examen.

V. Stabilirea nivelului de competență lingvistică (...) Pentru fiecare din cele cinci competențe evaluate, nivelul de competență lingvistică se stabilește după cum urmează:

11-30 puncte: A1 (introductiv sau de descoperire)
31-60 puncte: A2 (intermediar sau de supraviețuire)
61-80 puncte: B1 (nivel-prag sau independent)
91-100 puncte: B2 (avansat sau independent)

(5) Pentru candidații care obțin la una din competențele de evaluat un punctaj de 0-10 puncte și deci, nu pot obține un nivel de competență lingvistică întro limbă de circulație internațională, în diploma de bacalaureat și în certificatul de competență lingvistică întro limba de circulație internațională, la rubrica corespunzătoare se barează cu o linie orizontală.

(7) Candidatul care, la una din cele trei probe de evaluare a competențelor lingvistice întro limbă de circulație internațională studiată pe parcursul învățământului liceal, refuză să răspundă sau să rezolve subiectele propuse se consideră că nu a susținut proba respectivă.

Planificarea elevilor este următoarea: