Bacalaureat 2013: În atenţia candidaţilor

ÎN ATENŢIA CANDIDAŢILOR LA PROBELE DE EVALUARE A COMPETENŢELOR LINGVISTICE ŞI DIGITALE. Conform OMECTS nr. 4799/2010 se interzice candidatilor sa patrunda în sala cu orice fel de lucrari: manuale, dictionare, notite, însemnari etc., care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, precum si cu telefoane mobile si cu orice mijloc electronic de stocare a informatiei, de calcul sau de comunicare.

Nerespectarea dispozitiilor referitoare la introducerea de materiale interzise în sala de examen duce la eliminarea din examen a candidatului de catre presedintele comisiei de examen, indiferent daca materialele interzise au fost folosite sau nu.

Art. 95 (1) Se interzice cu desăvârsire colectarea sau favorizarea actiunii de colectarea unor fonduri materiale sau bănesti de la candidati, de la părintii acestora sau de la orice persoană care are rude în rândul candidatilor, fonduri care au ca destinatie asigurarea cazării, a meselor sau a altor beneficii pentru membrii comisiilor din centrele de testare sau de evaluare.

Orice fraudă sau tentativă de fraudă atrage după sine eliminarea candidatului din examen.