„Ghibu”, un bun samaritean

In 28.09.2013, de Ziua Nationala a Curateniei, au participat si cetatenii orasului nostru la curatarea lui. Am aflat despre acest lucru de la Digi, asa ca am hotarat sa mergem sa luam si noi un interviu pentru a afla mai multe detalii. In jurul orei 9:30 dimineata am abordat o eleva, pe Ioana Bohuş, din IX D de la liceul nostru, care a participat la aceasta actiune in zona parcului din Cantemir, pe malul Petei, si a avut amabilitatea sa ne acorde un interviu.
REPORTER: Alaturi de cine te-ai hotarat sa participi la curatarea orasului nostru ?
IOANA BOHUŞ: Cei care imi sunt alaturi la aceasta curatenie sunt clasa a IX-a D, cativa elevi din clasa a XI-a C si doua clase de a V-a A si C, fiecare clasa alaturi de dirigintii ei.
REPORTER: De unde ai aflat de acest proiect ?
IOANA BOHUŞ: De la doamna dirigina Chis Carmen si de la TV, de unde am aflat de Let’s Do It, Romania .
REPORTER: Cand v-ati hotarat sa participati, recrutarea oamenilor a fost un lucru usor? Sau a fost si bunavointa elevilor din liceul nostru?
IOANA BOHUŞ: Cand am hotarat sa participam, am făcut-o din dorinţa de a aduna desurile si de a face curatenie in oras .
REPORTER: Ne putem plange ca avem un oras murdar?
IOANA BOHUŞ: Zona in care ne-am adunat pentru a face curatenie a fost una mai putin murdara, singurele deseuri pe care le-am gasit au fost ambalaje si tigari aruncate pe jos, dar in unele zone ale orasului, mai aglomerate, este mai murdar decat aici .
REPORTER: Cat a durat tot acest proiect?
IOANA BOHUŞ: Ne-am intalnit la ora 09:00 si am inceput sa curatam de la ora 9:30 pana la in jurul orei 11:30.
REPORTER: Sunteti multumiti de ceea ce ati realizat?
IOANA BOHUŞ: Da, acum acel loc este mult mai curat decat inainte.
REPORTER: Crezi ca cetatenii apreciaza astfel de proiecte, incat sa pastreze locurile curate? In viitor veti mai actiona la fel?
IOANA BOHUŞ: Cred ca cetatenii ar trebui sa aprecieze ceea ce am facut noi si sa pastreze locul curat, astfel incat sa nu mai curatam in acel loc. Iar in viitor, daca vor mai fi astfel de profecte, cu singuranta vom ajuta din nou la pastrarea orasului nostru curat .
a consemnat FLAVIU ALBUŢ