Cristina, de la ridicător la libero

Căutând printre comorile şcolii, am dat peste o preţioasă eleva a scolii noastre, pe nume Cristina Ştefan, care este in clasa a XII-a A a doamnei Smaranda Variu. Ne marturiseste ca totul a inceput la varsta de 11 ani cand a inceput sa practice voleiul, fiind anuntata de niste colege ca in liceul nostru se practica acest sport.
Cristina a inceput prima data sa joace volei la liceul nostru fiind antrenata de doamna Rodica Sanislav, perseverand alaturi de echipa de gimnaziu. In echipă Cristina ocupa locul de ridicator, unde in clasa a VIII-a a ajuns sa fie capitanul echipei; tot atunci a decis sa continue studiile la liceul nostru pentru a putea continua antrenamentele de volei si pentru a nu parasi echipa.
Pana in prezent ea a reusit sa ajunga sa joace post titular la etapa nationala. Dupa primul an de liceu a fost selectata pentru a evolua in echipa Universitatii din Oradea.Odata cu prezenta sa in echipa Universitatii, aceasta a reusit sa ocupe postul de libero, unde abilitatile ei sunt puse in valoare; mai mult de atat, Cristina, alaturi de Denisa Mocan (Satu Mare), a reusit performanta de a deveni vicecampioana nationala la cadete si a obtinut un loc 4 la junioare in vara anului 2012-2013 la Campionatul National de Volei pe plaja tinut la Mamaia. La urmatorul campionat de volei pe plaja au obtinut locul cinci alaturi de Simina Cartis (Liceul Emanuel Gojdu).
Cristina este de parere ca „sportul in sine inseamna sanatate, dar mai mult de atat, sportul de fiecare data a reusit sa-mi dea o lectie de viata. Astfel, orice meci, fie castigat, fie pierdut, a avut rolul sau. Pentru a ajunge la un nivel mai mare e nevoie de munca, seriozitate, placere si daruire totala”.
Ne mandrim cu tine, avandu-te in liceul nostru, si speram ca dorintele tale de a progresa si a ajunge la un nivel mai inalt sa se adevereasca in totalitate!

Articol realizat de: OANA POPA, LAVINIA BOT